18+ | Spil ansvarligt –  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet – Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

EM i fodbold 2024

SE FODBOLD*

Optakt til EM i fodbold 2024: Alt om slutrunden


EM i fodbold 2024 finder sted fra den 14. juni til den 14. juli, og på denne side ruster vi dig til sommerens slutrunde. Vores omfattende EM-guide er klar til at give dig en grundig gennemgang af alle hold, trupper, grupper, kampprogram, spilmuligheder, tv- og streaming-oversigt og meget mere.

Kan Danmark genskabe den uforglemmelige præstation fra slutrunden i 1992? Med vores EM-optakt sikrer vi, at du er godt forberedt til EM i fodbold.

Liganavn

UEFA Euro 2024 (EM 2024)

Grundlagt i

1960

Antal hold

24

Nuværende mestre

Italien

Flest mesterskaber

Spanien og Tyskland

SE DE BEDSTE KAMPE FRA EM 2024 DIREKTE

▶︎

Live

Sådan gør du trin for trin

  1. Gå til bet365
  2. Opret konto
  3. Se fodbold live
Se fodbold i dag

For at live streame hos bet365 skal du have en konto hos bookmakeren og indbetale minimum beløbet.

Værd at vide om EM i fodbold


Strukturen ved EM i fodbold 2024


DANMARKS EM-KAMPE & STILLING

Historien om EM i fodbold


Her kan du se EM-kampene


Du kan følge EM i fodbold på TV ved at tune ind på DR og TV2, som i fællesskab har sikret sig rettighederne til at vise kampene.

Derudover kan du også streame EM-kampene ved at abonnere på en streamingtjeneste, der tilbyder dækning af EM 2024. Mange streamingplatforme giver dig mulighed for at se kampene live eller on-demand på forskellige enheder som computer, tablet eller smartphone.

▶︎

Live

Se EM 2024 live stream

  1. Gå til bet365
  2. Opret konto
  3. Se fodbold live
Se fodbold i dag

For at live streame hos bet365 skal du have en konto hos bookmakeren og indbetale minimum beløbet.

Vær opmærksom på, at visse streamingtjenester kræver et abonnement eller betaling for adgang til deres indhold. Tjek de populære streamingplatforme for at sikre dig, at du har adgang til alle de spændende kampe fra EM i fodbold.

Legendariske EM-kampe


1976: Tjekkoslovakiet – Vesttyskland

Ved EM i Jugoslavien i 1976 deltog kun fire hold: de forsvarende Europa- og verdensmestre Vesttyskland, Holland med Johan Cryuff i spidsen, værterne fra Jugoslavien samt Tjekkoslovakiet. Alle havde forventet en finale mellem Vesttyskland og Holland – to hold som på det tidspunkt havde masser af succes. På overraskende vis slog Tjekkoslovakiet dog Holland ud i semifinalen, og skulle i finalen forsøge at skabe endnu en stor overraskelse mod Vesttyskland. Efter kun 25 minutter var stillingen 2-0 til Tjekkoslovakiet, men allerede få minutter efter fik tyskerne reduceret til 2-1, og i de allersidste minutter af kampen kom udligningen til 2-2 så. Der blev ikke scoret i den forlængede spilletid, og derfor skulle en større turnering for sluthold for første gang afgøres i en straffesparkskonkurrence. Efter mål på de første syv spark var stillingen 4-3 til Tjekkoslovakiet. Den store tyske angriber Uli Hoeness kunne dog ikke stå for presset og brændte efterfølgende, så med en scoring på det sidste spark kunne Tjekkoslovakiet løfte trofæet. Den tekniske stærke Antonin Panenka lægger bolden til rette på straffesparkspletten. I karrierens absolut vigtigste øjeblik tager og Panenka et langt tilløb helt udenfor buen af straffesparksfeltet. Han ser at den tyske målmand Sepp Maier har gjort sit udfald, og chipper elegant og på kæk vis bolden i en blød bue lige midt i målet mens en chanceløs Maier ser fortvivlet til. Tjekkoslovakiet skabte dermed den helt store sensation, og Panenka’en var født.

2004: Portugal – Grækenland

Selvom mange anser slutrunden i 2004 i Portugal som en af de absolut værste, var det ikke desto mindre slutrunden, hvor den største sensation i EM-historien fandt sted. Grækenland, et land som elsker fodbold, men som aldrig før havde præsteret noget som helst ved en slutrunde, gik ind til turneringen med et mål om bare at vinde en kamp. Der var ingen stjerner på holdet, som i den grad manglede kreativitet og offensiv og kvalitet. Derfor beroede den tyske træner Otto Rehhagel på en stærk og solid defensiv samt masser af fight. Holdet lagde ud med en sensationel sejr på 2-1 over værterne fra Portugal med Cristiano Ronaldo på holdet. Uafgjort mod Spanien var nok til at sende Grækenland videre til kvartfinalerne som nummer 2 i gruppen. Herefter fulgte endnu en kæmpe sensation, da holdet vandt 1-0 mod Frankrig med maestroen Zinedine Zidane som styrmand. I semifinalen destruerede grækerne den tjekkiske offensiv med Jan Koller og Milan Baros i spidsen, og scorede i forlænget spilletid til 1-0, som blev kampens endelige resultat. Finalen var en gentagelse af den første kamp ved turneringen, da Grækenland igen stod overfor Portugal med Ronaldo i spidsen. Endnu engang fik Grækenland skovlen under Portugal med en betondefensiv og hvad mange anser som anti-fodbold, hvor formålet var at ødelægge kampen med frispark, tidsudtræk og masser af beskidte tricks. Den tredje 1-0 sejr i træk sikrede den største sensation nogensinde i turneringen. Rehhagels tropper tog EM-trofæet med hjem til Athen og skabte den største folkefest i Grækenland i årtier.

1988: Holland – Sovjetunionen

Hollandsk fodbold revolutionerede spillet i 1970erne, hvor træner Rinus Michels praktiserede totalfodbolden under hans trænerperiode for det hollandske landshold. Selvom det medførte masser af succes, blev det ikke til en titel ved EM. De hollandske fodboldfans skulle vente helt til stutrunden i Vesttyskland i 1988. Bare et år før Berlinmurens fald stod kampen mellem Øst og Vest, nemlig Sovjetunionen mod Holland. Den legendariske hollænder Marco van Basten havde en helt fantastisk dag i finalen, hvor han først lagde op til Ruud Gullit som scorede til 1-0, og derefter scorede et af de bedste mål nogensinde ved en EM-stutrunde. Et højt indlæg som sejlede gennem feltet og helt forbi bagerste stolpe blev på fantastisk vis helflugtet ind i modsatte side af målet af Marco van Basten, som dermed skrev sig ind i fodboldhistorien. Holland vandt deres første, og indtil videre eneste, EM-titel – og Vesten vandt mod Østen.

1992: Danmark – Tyskland

Triumfen i 1992 vil for altid være en af de absolut største præstationer i dansk sportshistorie. Det danske landshold formåede ikke at kvalificere sig til slutrunden i Sverige, men Jugoslavien blev ekskluderet fra turneringen da der udbrød borgerkrig i landet. Deres plads gik i stedet til Danmark, som dermed skulle skynde sig at hente spillerne hjem fra ferie så de kunne gøre sig klar til slutrunden i Sverige. Starten på turneringen bar præg af manglende forberedelse, da Danmark fik 0-0 mod England og tabte 1-0 til værterne fra Sverige. På overraskende vis formåede de rødhvide dog at slå Frankrig 2-1 i den sidste gruppekamp, hvilket sikrede videre avancement. Danmark gik videre til finalen efter 2-2 mod Holland og en sejr på 5-4 i straffesparkskonkurrencen. I finalen stod landsholdet overfor storholdet Tyskland, som for første gang stillede op til en slutrunde som en genforenet nation. Holdet havde legenden Jürgen Klinsmann som angriber og var storfavoritter i opgøret. Efter John “Faxe” Jensen ramte den “lige i røven” og Kim Vilfort satte den ind via stolpen i slutningen af kampen var sensationen en kendsgerning. De danske drenge vandt Europamesterskabet mod alles forventninger, og en kæmpe folkefest kunne bryde ud i hele landet. Triumfen i Sverige i 1992 vil for altid stå som den største triumf i dansk fodboldhistorie.

Tre alternativer til EM 2024


Champions League

Indenfor klubfodbold er der ingen tvivl om at Champions League er den absolut største og mest prestigefyldte turnering. Alle de største europæiske klubber krydser klinger i kampen om den største hæder en fodboldklub kan ønske sig.

Premier League

Premier League anses af mange som den bedste og mest underholdende liga i verden. Der er altid garanti for et ufatteligt højt tempo, flotte mål og hårde tacklinger når de engelske klubber tørner sammen.

La Liga

Spansk fodbold har altid været lig med teknisk dygtige spillere med fantastiske fodboldevner. I dag er det stadig hjemstedet for nogle af de bedste spillere i verden, og der er selvfølgelig altid et intenst opgør mellem Real Madrid og FC Barcelona i vente.

Spørgsmål og svar om EM i fodbold

EM i fodbold 2024 afvikles fra d. 14. juni til d. 14. juli 2024.

Værterne for EM i fodbold 2024 er Tyskland. Turneringen vil blive afholdt i forskellige byer rundt om i Tyskland.

EM i fodbold blev sidst afholdt i 2021, og Italien vandt mesterskabet. Italien besejrede England i finalen efter en straffesparkskonkurrence, der fandt sted på Wembley Stadium i London.

Danmark vandt EM i fodbold i 1992. Denne triumf var bemærkelsesværdig, da Danmark i første omgang ikke havde kvalificeret sig til turneringen, men på grund af Jugoslaviens diskvalifikation på grund af krigssituationen blev Danmark inviteret som erstatning. Under ledelse af træner Richard Møller Nielsen gik holdet hele vejen og besejrede Tyskland 2-0 i finalen den 26. juni 1992 i Göteborg, Sverige. John Faxe Jensen og Kim Vilfort scorede målene i finalen, hvilket markerede Danmarks første store internationale fodboldtriumf.

Tyskland og Spanien er de hold, der har vundet EM i fodbold flest gange. Begge hold har vundet turneringen tre gange.

Tyskland vandt EM i 1972, 1980 og 1996, mens Spanien vandt i 1964, 2008 og 2012.