EM 2020 LIVE STREAM

EM 2020

Live stream EM 2020 direkte hos ViaPlay. Se alt fra den spændende slutrunde via live streaming.

Geo-restriktioner gælder. Ændringer kan forekomme.

Europamesterskaberne i fodbold er den næststørste slutrunde, som selvfølgelig kun er overgået af VM. Alle de europæiske fodboldfans ser uden tvivl EM som et højdepunkt, og de hungrer alle efter hæder til deres hjemland.

Europa er hjemstedet for størstedelen af de store internationale fodboldstjerner, og derfor er der også garanti for fodbold i absolut verdensklasse når de store spillere tørner sammen. Der skrives ved hver slutrunde fodboldhistorie, og du kan følge med i den fantastiske slutrunde hos ViaPlay.

Her på siden får du en detaljeret guide til at komme i gang med EM 2020 live stream hos ViaPlay, så du er klar til den kommende slutrunde, som også bliver den første nogensinde på dansk jord!

Legendariske Kampe

1976: Tjekkoslovakiet – Vesttyskland

Ved EM i Jugoslavien i 1976 deltog kun fire hold: de forsvarende Europa- og verdensmestre Vesttyskland, Holland med Johan Cryuff i spidsen, værterne fra Jugoslavien samt Tjekkoslovakiet. Alle havde forventet en finale mellem Vesttyskland og Holland – to hold som på det tidspunkt havde masser af succes. På overraskende vis slog Tjekkoslovakiet dog Holland ud i semifinalen, og skulle i finalen forsøge at skabe endnu en stor overraskelse mod Vesttyskland. Efter kun 25 minutter var stillingen 2-0 til Tjekkoslovakiet, men allerede få minutter efter fik tyskerne reduceret til 2-1, og i de allersidste minutter af kampen kom udligningen til 2-2 så. Der blev ikke scoret i den forlængede spilletid, og derfor skulle en større turnering for sluthold for første gang afgøres i en straffesparkskonkurrence. Efter mål på de første syv spark var stillingen 4-3 til Tjekkoslovakiet. Den store tyske angriber Uli Hoeness kunne dog ikke stå for presset og brændte efterfølgende, så med en scoring på det sidste spark kunne Tjekkoslovakiet løfte trofæet. Den tekniske stærke Antonin Panenka lægger bolden til rette på straffesparkspletten. I karrierens absolut vigtigste øjeblik tager og Panenka et langt tilløb helt udenfor buen af straffesparksfeltet. Han ser at den tyske målmand Sepp Maier har gjort sit udfald, og chipper elegant og på kæk vis bolden i en blød bue lige midt i målet mens en chanceløs Maier ser fortvivlet til. Tjekkoslovakiet skabte dermed den helt store sensation, og Panenka’en var født.

2004: Portugal – Grækenland

Selvom mange anser slutrunden i 2004 i Portugal som en af de absolut værste, var det ikke desto mindre slutrunden, hvor den største sensation i EM-historien fandt sted. Grækenland, et land som elsker fodbold, men som aldrig før havde præsteret noget som helst ved en slutrunde, gik ind til turneringen med et mål om bare at vinde en kamp. Der var ingen stjerner på holdet, som i den grad manglede kreativitet og offensiv og kvalitet. Derfor beroede den tyske træner Otto Rehhagel på en stærk og solid defensiv samt masser af fight. Holdet lagde ud med en sensationel sejr på 2-1 over værterne fra Portugal med Cristiano Ronaldo på holdet. Uafgjort mod Spanien var nok til at sende Grækenland videre til kvartfinalerne som nummer 2 i gruppen. Herefter fulgte endnu en kæmpe sensation, da holdet vandt 1-0 mod Frankrig med maestroen Zinedine Zidane som styrmand. I semifinalen destruerede grækerne den tjekkiske offensiv med Jan Koller og Milan Baros i spidsen, og scorede i forlænget spilletid til 1-0, som blev kampens endelige resultat. Finalen var en gentagelse af den første kamp ved turneringen, da Grækenland igen stod overfor Portugal med Ronaldo i spidsen. Endnu engang fik Grækenland skovlen under Portugal med en betondefensiv og hvad mange anser som anti-fodbold, hvor formålet var at ødelægge kampen med frispark, tidsudtræk og masser af beskidte tricks. Den tredje 1-0 sejr i træk sikrede den største sensation nogensinde i turneringen. Rehhagels tropper tog EM-trofæet med hjem til Athen og skabte den største folkefest i Grækenland i årtier.

1988: Holland – Sovjetunionen

Hollandsk fodbold revolutionerede spillet i 1970erne, hvor træner Rinus Michels praktiserede totalfodbolden under hans trænerperiode for det hollandske landshold. Selvom det medførte masser af succes, blev det ikke til en titel ved EM. De hollandske fodboldfans skulle vente helt til stutrunden i Vesttyskland i 1988. Bare et år før Berlinmurens fald stod kampen mellem Øst og Vest, nemlig Sovjetunionen mod Holland. Den legendariske hollænder Marco van Basten havde en helt fantastisk dag i finalen, hvor han først lagde op til Ruud Gullit som scorede til 1-0, og derefter scorede et af de bedste mål nogensinde ved en EM-stutrunde. Et højt indlæg som sejlede gennem feltet og helt forbi bagerste stolpe blev på fantastisk vis helflugtet ind i modsatte side af målet af Marco van Basten, som dermed skrev sig ind i fodboldhistorien. Holland vandt deres første, og indtil videre eneste, EM-titel – og Vesten vandt mod Østen.

1992: Danmark – Tyskland

Triumfen i 1992 vil for altid være en af de absolut største præstationer i dansk sportshistorie. Det danske landshold formåede ikke at kvalificere sig til slutrunden i Sverige, men Jugoslavien blev ekskluderet fra turneringen da der udbrød borgerkrig i landet. Deres plads gik i stedet til Danmark, som dermed skulle skynde sig at hente spillerne hjem fra ferie så de kunne gøre sig klar til slutrunden i Sverige. Starten på turneringen bar præg af manglende forberedelse, da Danmark fik 0-0 mod England og tabte 1-0 til værterne fra Sverige. På overraskende vis formåede de rødhvide dog at slå Frankrig 2-1 i den sidste gruppekamp, hvilket sikrede videre avancement. Danmark gik videre til finalen efter 2-2 mod Holland og en sejr på 5-4 i straffesparkskonkurrencen. I finalen stod landsholdet overfor storholdet Tyskland, som for første gang stillede op til en slutrunde som en genforenet nation. Holdet havde legenden Jürgen Klinsmann som angriber og var storfavoritter i opgøret. Efter John “Faxe” Jensen ramte den “lige i røven” og Kim Vilfort satte den ind via stolpen i slutningen af kampen var sensationen en kendsgerning. De danske drenge vandt Europamesterskabet mod alles forventninger, og en kæmpe folkefest kunne bryde ud i hele landet. Triumfen i Sverige i 1992 vil for altid stå som den største triumf i dansk fodboldhistorie.

FAQ

Kan jeg streame Danmarks EM-kampe?

Ja, med ViaPlay kan du streame alle kampe under EM-slutrunden, og heriblandt også Danmarks kampe.

På hvilke enheder kan jeg streame?

Du kan få adgang til EM 2020 live stream både via mobil, tablet og computer.

Kan jeg se andet end EM 2020?

Med et ViaPlay Sport-abonnement har du adgang til et hav af kampe fra bl.a. Champions League, Premier League, La Liga, Bundesliga, Superligaen og meget mere.

Er der skjulte gebyrer?

Et ViaPlay sport-abonnement koster 309 kroner om måneden, og du skal ikke betale skjulte gebyrer.

Liganavn

EM 2020

Kontinent

Europa

Grundlagt i

1960

Antal hold

24

Nuværende mestre

Portugal

Flest mesterskaber

Spanien og Tyskland

SE DE BEDSTE KAMPE FRA EM 2020

EM’S HISTORIE

 • Idéen om et europæisk mesterskab for landshold blev først fremført af generalsekretæren for det franske fodboldforbund Henri Delauney i 1927. Turneringen blev dog ikke startet før 1958, tre år efter hans død, men til ære for manden bag turneringen fik trofæet navnet Henri Delauney Trophy.
 • Den første turnering blev afholdt i 1960 i Frankrig, hvor Sovjetunionen løb med sejren. Her var der kun fire deltagende hold ved selve slutrunden.
 • Turneringen afholdes ligesom VM hvert fjerde år, således at der hvert andet år afholdes enten EM eller VM.
 • Fra 1960 til 1976 deltog kun fire hold i slutrunden. Fra 1980 til 1992 blev turneringen udvidet til otte hold, mens der fra 1996 til 2012 var 16 deltagende hold. Fra 2016 har der været 24 deltagende hold, hvilket der også vil være ved slutrunden i 2020.
 • EM er den næststørste slutrunde i fodbold, også i forhold til seertal. Finalen mellem Frankrig og Portugal i 2016 blev set af 284 millioner TV-seere.
 • Spanien og Tyskland er de mest vindende nationer i EM-historien – de to nationer har vundet tre titler hver. Frankrig har vundet 2 titler mens Sovjetunionen, Italien, Tjekkiet, Portugal, Grækenland, Holland og Danmark har vundet EM én gang hver.
 • Portugal er forsvarende EM-mestre efter en overraskende sejr over Frankrig i finalen ved den seneste slutrunde i 2016 i netop Frankrig.
 • Iker Casillas er den spiller der har deltaget i flest slutrunder. Han har nemlig deltaget i hele fem slutrunder, hvor han dog kun har spillet i tre af dem.
 • Cristiano Ronaldo har flest EM-kampe af alle spillere på CV’et – efter EM i 2016 havde han spillet i alt 21 kampe ved EM.
 • Michel Platini og Cristiano Ronaldo delte efter EM 2016 rekorden for flest mål ved EM-slutrunder – de havde på det tidspunkt begge scoret ni mål hver ved EM-slutrunder.
 • Traditionelt set har værtsnationen altid været automatisk kvalificeret, mens de øvrige nationer har skulle kvalificere sig til slutrunden. Med indførelsen af Nations League er der dog også mulighed for at kvalificere sig via den turnering.
 • Slutrunden i 2020 er den første nogensinde, hvor værtsskabet deles af mere end to lande. Det bliver en såkaldt paneuropæisk turnering, hvor værtsskabet deles af hele 12 forskellige lande, herunder Danmark. Med så mange værtsnationer er der heller ingen hold der er automatisk kvalificeret – alle lande skal igennem en kvalifikationsgruppe for at spille ved slutrunden.

SE EM 2020 VIA STREAMING


SÅDAN GØR DU
TRIN FOR TRIN

 1. Gå til bet365 – KLIK HER!*
 2. Opret en konto
 3. Se kampe fra EM2020
STREAM NU*

Viasat har købt rettighederne til EM 2020 live stream til danskerne, og det betyder at du kan se alle kampene fra den spændende slutrunde hos ViaPlay Sport.

Med et abonnement hos ViaPlay Sport har du desuden adgang til et hav af kampe i topklasse fra Champions League, Premier League, La Liga, Bundesliga, Superligaen og meget mere. Derudover kan du se masser af andet sport, herunder NFL, NHL, UFC, Formel 1, golf og meget mere. Der er altså mulighed for timevis af underholdning udover EM 2020 live stream.

ANDRE TURNERINGER
END EM 2020


Du kan også streame
andet end EM i fodbold 2020.

TRE ALTERNATIVER TIL EM 2020


Champions League

Indenfor klubfodbold er der ingen tvivl om at Champions League er den absolut største og mest prestigefyldte turnering. Alle de største europæiske klubber krydser klinger i kampen om den største hæder en fodboldklub kan ønske sig.

Premier League

Premier League anses af mange som den bedste og mest underholdende liga i verden. Der er altid garanti for et ufatteligt højt tempo, flotte mål og hårde tacklinger når de engelske klubber tørner sammen.

La Liga

Spansk fodbold har altid været lig med teknisk dygtige spillere med fantastiske fodboldevner. I dag er det stadig hjemstedet for nogle af de bedste spillere i verden, og der er selvfølgelig altid et intenst opgør mellem Real Madrid og FC Barcelona i vente.